מארזים לחברות ואירגונים – לפרטים והצעת מחיר התקשרו 054-8330982 

עוגת דבש

זמן הכנה

30 דקות

זמן כולל

שעה

רמת קושי

בסיסי

מרכיבים

10

מצרכים

150 גרם חלבון ביצה (בערך 4 חלבונים)
155 גרם סוכר
80 גרם חלמון (בערך 4 חלמונים)
235 גרם דבש נוזלי
270 גרם שמנת מתוקה 38%
150 גרם שמן זית (עם טעם עדין אנחנו ממליצים על אסקל ברנע)
300 גרם קמח לבן
5 גרם קינמון
2 גרם סודה לשתיה
1 גרם ציפורן טחון (אופציונלי)

אופן הכנה

מחממים תנור על 170 מעלות
מקציפים את החלבון עם הסוכר עד להקצפה מלאה
מוסיפים את החלמון לחלבון המוקצף ומקפלים בעזרת לקקן עד שהמסה אחידה
בקערה נפרדת, מערבבים בעזרת מטרפה ידנת דבש, שמנת ושמן הזית עד שמתקבלת מסה חלקה.
בעזרת הלקקן מוסיפים את תערובת הדבש אל תערובת הביצים המוקצפת לתוך, באיטיות ובתנועות קיפול.
בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, קינמון טחון, ציפורן טחון וסודה לשתייה.
מוסיפים את תערובת היבשים למסה תוך כדי ניפוי ומקפלים אותם פנימה עד לקבלת מסה נוזלית ואוורירית.
יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת מיועדת (תערובת זאת יספיקו ל2 תבניות אינגליש קייק בסיסיות)
מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 35 דקות
מוציאים, מחכים להתקררות העוגה ומפזרים מעל אבקת סוכר.

מתכונים נוספים