מארזים לחברות ואירגונים – לפרטים והצעת מחיר התקשרו 054-8330982
שוק טלה
2 ק"ג כתף טלה (אפשר עד 3 ק"ג)
10 שיני שום קלופות
200 גרם בצלי שאלוט קלופים
80 מ"ל שמן זית כרם אחינועם
300 מ"ל ציר בקר
2 גבעולי רוזמרין טרי
4 גבעולי תימין טרי
50 גרם פלפל שחור גרוס
50 גרם מלח גס
200 גרם סילאן
20 גרם זרעי כוסברה
30 גרם פלפלי צ'ילי אדומים
טנזיה – תבשיל פירות יבשים
1 כף שמן זית
1/2 ק"ג שזיפים מיובשים
1/2 ק"ג משמשים מיובשים
350 גרם צימוקים בהירים
150 גרם שקדים פרוסים
2 בצלים גדולים
3 כוסות מים
1/4 כוס סילאן
1 כפית קינמון טחון
2 כוסות סוכר לבן
1/2 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
קוסקוס
1 חבילה קוסקוס דק
• מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
• חורצים בשוק הטלה 4 חריצים גדולים ומכניסים אליהם את שיני השום בשלמותן.
• מתבלים את נתח הטלה במלח גס, פלפל גרוס, זרעי כוסברה ורוזמרין.
• בוזקים כמות נדיבה של שמן זית על הנתח ומתחילים בעיסוי.
• מוסיפים סילאן, ציר של בקר, בצלי שאלוט ותימין וממשיכים לעסות את הנתח היטב על מנת שהטעמים יחדרו אליו כמו שצריך.
• שמים את נתח הטלה על תבנית עם נייר אפייה לאחר מכן מכסים אותו בנייר כסף.
• מכניסים לתנור לשעתיים וחצי.
• בינתיים מכינים את הטנזיה- מניחים את הפירות היבשים בקערת מים להשרייה כ-20 דקות עד לריכוך קל.
• פורסים 2 בצלים, מטגנים אותם עם מעט שמן זית עד שיזהיבו, מוסיפים את הפירות היבשים, השקדים,והמים הרותחים, מוסיפים את שאר המרכיבים, מכסים ומבשלים את הטנזיה על אש נמוכה במשך חצי שעה..
• מכינים קוסקוס, על פי הוראות היצרן.
• מצלחתים את המנה: בקערה מעט עמוקה מוזגים מעט קוסקוס, מעל את הטנזיה ומגישים יחד עם שוק הטלה.
בתאבון
עם שמן אחינועם, הטעמים הרבה יותר מורגשים בכל ביס…
בעקבות המצב הבטחוני יתכנו עיכובים בזמן האספקה סגור