בשר בבצלים ופטריות

זמן הכנה

20 דקות

זמן כולל

3 שעות ו30 דקות

רמת קושי

בסיסי

מרכיבים

10

מצרכים

2-3 כפות שמן זית כרם אחינועם
2 קילו בשר צלי כתף מס 5 חתוך לקוביות
5 בצלים גדולים או 7 קטנים
2 חבילות פטריות שלמות
2 שקיות ערמונים בוואקום
מלח ,
3/4 כפית פלפל גרוס
1 כף מלח
1/2 כפית כורכום
1 כף מרק עוף / 1 כף חוויאג' למרק
2 כוסות מים רותחים

אופן הכנה

• מחממים בסיר שמן זית וסוגרים את קוביות הבשר על ידי טיגון מכל הצדדים.
• מוציאים את קוביות הבשר ולא שוטפים את הסיר, נשתמש בטעמי הבשר שטיגנו עבור התבשיל.

אופן הכנת התבשיל

• פורסים בצלים לפרוסות עבות בצורת ירח ומטגנים את הבצל בסיר.
• כאשר הבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את הפטריות עד שהן מתכווצות ומגירות נוזלים ואז אפשר לתבל.
• מוסיפים כף מלח, כף אבקת מרק עוף, חצי כפית כורכום, 3/4 כפית פלפל גרוס, כף מרק עוף או כף חואיג’ למרק ומערבבים הכל היטב עד שהתבלינים עוטפים את הבצל.
• מניחים את קוביות הבשר בסיר ומערבבים קלות.
• שופכים 2 כוסות מים רותחים,
• כמות המים בתבשיל צריכה להיות עד גובה הבשר – לא הרבה מים.
• לא לשכוח שהבצל בבישול ארוך מוציא נוזלים גם, במידה וצריך עוד נוזלים ניתן להוסיף מים.
• מכסים את הסיר בנייר אפייה ובנייר כסף מעליו ומכניסים לתנור שחומם ל- 200 מעלות למשך חצי שעה.
• לאחר חצי השעה מעבירים ל-180 מעלות למשך שעתיים וחצי במצב טורבו .
• מוציאים ומגישים.
בתאבון!

דילוג לתוכן