טנזייה כתף טלה על קוסקוס

זמן הכנה

30 דקות

זמן כולל

שעתיים ו30 דקות

רמת קושי

בסיסי

מרכיבים

25

מצרכים

שוק טלה
2 ק"ג כתף טלה (אפשר עד 3 ק"ג)
10 שיני שום קלופות
200 גרם בצלי שאלוט קלופים
80 מ"ל שמן זית כרם אחינועם
300 מ"ל ציר בקר
2 גבעולי רוזמרין טרי
4 גבעולי תימין טרי
50 גרם פלפל שחור גרוס
50 גרם מלח גס
200 גרם סילאן
20 גרם זרעי כוסברה
30 גרם פלפלי צ'ילי אדומים

טנזיה – תבשיל פירות יבשים 
1 כף שמן זית
1/2 ק"ג שזיפים מיובשים
1/2 ק"ג משמשים מיובשים
350 גרם צימוקים בהירים
150 גרם שקדים פרוסים
2 בצלים גדולים
3 כוסות מים
1/4 כוס סילאן
1 כפית קינמון טחון
2 כוסות סוכר לבן
1/2 כפית מלח דק
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

קוסקוס 
1 חבילה קוסקוס דק

אופן הכנה

• מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
• חורצים בשוק הטלה 4 חריצים גדולים ומכניסים אליהם את שיני השום בשלמותן.
• מתבלים את נתח הטלה במלח גס, פלפל גרוס, זרעי כוסברה ורוזמרין.
• בוזקים כמות נדיבה של שמן זית על הנתח ומתחילים בעיסוי.
• מוסיפים סילאן, ציר של בקר, בצלי שאלוט ותימין וממשיכים לעסות את הנתח היטב על מנת שהטעמים יחדרו אליו כמו שצריך.
• שמים את נתח הטלה על תבנית עם נייר אפייה לאחר מכן מכסים אותו בנייר כסף.
• מכניסים לתנור לשעתיים וחצי.
• בינתיים מכינים את הטנזיה- מניחים את הפירות היבשים בקערת מים להשרייה כ-20 דקות עד לריכוך קל.
• פורסים 2 בצלים, מטגנים אותם עם מעט שמן זית עד שיזהיבו, מוסיפים את הפירות היבשים, השקדים,והמים הרותחים, מוסיפים את שאר המרכיבים, מכסים ומבשלים את הטנזיה על אש נמוכה במשך חצי שעה..
• מכינים קוסקוס, על פי הוראות היצרן.
• מצלחתים את המנה: בקערה מעט עמוקה מוזגים מעט קוסקוס, מעל את הטנזיה ומגישים יחד עם שוק הטלה.
בתאבון

דילוג לתוכן