סלמון בכבישה ביתית, כרישה ורוטב עשבים חמצמץ

זמן הכנה

30 דקות

זמן כולל

8 שעות

רמת קושי

בסיסי

מרכיבים

20

מצרכים

מצרכים לסלמון

600 גרם פילה דג סלמון
2 כפות שמן זית כרם אחינועם
300 גרם מלח גס
300 גרם סוכר לבן
1 כף זרעי כוסברה
1 לימון בינוני מגורד כולו לגרידת לימון
4 כרישות בינוניות

מצרכים לרוטב עשבים

300 מ"ל שמן קנולה
100 מ"ל חומץ בן יין לבן
50 גרם בצלים
שן שום אחת
1 כף חרדל דיז'ון
1 כפית מלח דק
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 צרור פטרוזיליה מופרדת לעלים
1/2 צרור טרגון מופרד לעלים
1/2 צרור עירית קצוצה
2 בצלי שאלוט בינוניים קצוצים דק בסכין
1 כף צלפים קצוצים דק בסכין

להגשה

4 ביצים קשות L

אופן הכנה

• כובשים את הסלמון בכך שכותשים את זרעי הכוסברה במכתש ועלי ומעבירים לקערה עם המלח והסוכר.
• מוסיפים את גרידת הלימון ומערבבים היטב.
• מניחים מחצית מתערובת המלח בתבנית ועליה מניחים את הדג.
• מכסים ביתר התערובת, עוטפים את הכלי בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכ- 8-12 שעות בהתאם לגודל הדג.
• מחממים מראש תנוח ל-200 מעלות.
• לאחר שהדג נכבש במשך 8-12 שעות שוטפים אותו, מייבשים ושומרים בקירור עד לשימוש.
• מכינים את הכרישות – צולים את הכרישות בתנור חם במשך 20 דקות על תבנית עם נייר אפייה עד שהן משחימות ואפויות מבפנים.
• מצננים וחותכים לצינורות קצרים.
• מכינים את הרוטב – במעבד מזון מניחים את כל החומרים, חוץ מהשאלוט והצלפים.
• טוחנים לרוטב חלק ומוסיפים את השאלוט הקצוץ והצלפים הקצוצים.
• מגישים – בצלחת הגשה מסדרים מעט מהרוטב, מניחים מעליו את צינורות הכרישה, ועליהן מסדרים פרוסות מהסלמון הכבוש, מפוררים ביצה קשה ומגישים.

בתיאבון!

דילוג לתוכן