לברק צלוי בתנור ממולא בארטישוק ועגבניות

זמן הכנה

45 דקות

זמן כולל

שעתיים ו15 דקות

רמת קושי

בינונית

מרכיבים

20

מצרכים

לברק צלוי
4 דגי לברק בינוניים שלמים נקיים וללא קשקשים
1 קורט פלפל שחור גרוס
1 קורט מלח דק
2 כפות שמן זית כרם אחינועם

ירקות למילוי הדג
4 עגבניות בינוניות בשלות
2 גבעולי תימין טרי
3 שיני שום
1 קורט מלח דק
1 קורס פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
6 ארטישוקים בינוניים
2 כפות זיתים שחורים מגולענים
1 ק"ג עלי בייבי תרד שטופים

פסטה פפרדלה
1 חבילה פסטה פפרדלה
80 גרם חמאה
2 שיני שום כתושות
1 קורט פלפל שחור גרוס
1 קורט מלח דק
1 צרור עירית קצוצה
2 כפות גרידת לימון

אופן הכנה

• פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי של 1 ס"מ ומסדרים על מגש אפיה עם נייר אפיה.
• מתבלים במלח ובפלפל.
• מניחים כמה שיני שום בין העגבניות.
• מניחים כמה ענפי תימין.
• כמובן, זה שלב שמן הזית.
• צולים כ-15 דקות בתנור חם.
• מקלפים את הארטישוק ופורסים לפרוסות דקות
• מתבלים במלח ופלפל.
•מטגנים במחבת עם מעט שמן זית.
• מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
• מוסיפים מעט שמן לכלי ומוסיפים את עלי התרד.
• צולים כ- 2 דקות ומוציאים.
• מפלטים את הדגים ומשאירים אותם מחוברים בזנבות.
• מסירים את העצמות.
•מתבלים את הדגים במלח ופלפל.
• מסדרים את הדגים בתבנית צלייה עם נייר אפיה.
• מסדרים בתוך הדג שכבות של תרד, עגבניות צלויות, ארטישוק וזיתים.
• מטפטפים על הדגים שמן זית וצולים בתנור חם כ-12 דקות או עד שהדגים מוכנים.
• בזמן הזה מבשלים את הפפרדלה במים רותחים על פי הוראות היצרן ומסננים.
• בסיר שטוח מחממים מעט חמאה ומטגנים בה את השום הכתוש, מוסיפים מעט מים ואת הפסטה המבושלת.
• מתקנים תיבול עם מלח ופלפל, מוסיפים עירית קצוצה ומגישים.
• ניתן לפזר על הדג מעט גרידת לימון.
בתאבון!

דילוג לתוכן