לברק צלוי בתנור ממולא בארטישוק ועגבניות

זמן הכנה

45 דקות

זמן כולל

שעתיים ו15 דקות

רמת קושי

בינונית

מרכיבים

20

מצרכים

לברק צלוי
4 דגי לברק בינוניים שלמים נקיים וללא קשקשים
1 קורט פלפל שחור גרוס
1 קורט מלח דק
2 כפות שמן זית כרם אחינועם

ירקות למילוי הדג
4 עגבניות בינוניות בשלות
2 גבעולי תימין טרי
3 שיני שום
1 קורט מלח דק
1 קורס פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
6 ארטישוקים בינוניים
2 כפות זיתים שחורים מגולענים
1 ק"ג עלי בייבי תרד שטופים

פסטה פפרדלה
1 חבילה פסטה פפרדלה
80 גרם חמאה
2 שיני שום כתושות
1 קורט פלפל שחור גרוס
1 קורט מלח דק
1 צרור עירית קצוצה
2 כפות גרידת לימון

אופן הכנה

• פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי של 1 ס"מ ומסדרים על מגש אפיה עם נייר אפיה.
• מתבלים במלח ובפלפל.
• מניחים כמה שיני שום בין העגבניות.
• מניחים כמה ענפי תימין.
• כמובן, זה שלב שמן הזית.
• צולים כ-15 דקות בתנור חם.
• מקלפים את הארטישוק ופורסים לפרוסות דקות
• מתבלים במלח ופלפל.
•מטגנים במחבת עם מעט שמן זית.
• מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
• מוסיפים מעט שמן לכלי ומוסיפים את עלי התרד.
• צולים כ- 2 דקות ומוציאים.
• מפלטים את הדגים ומשאירים אותם מחוברים בזנבות.
• מסירים את העצמות.
•מתבלים את הדגים במלח ופלפל.
• מסדרים את הדגים בתבנית צלייה עם נייר אפיה.
• מסדרים בתוך הדג שכבות של תרד, עגבניות צלויות, ארטישוק וזיתים.
• מטפטפים על הדגים שמן זית וצולים בתנור חם כ-12 דקות או עד שהדגים מוכנים.
• בזמן הזה מבשלים את הפפרדלה במים רותחים על פי הוראות היצרן ומסננים.
• בסיר שטוח מחממים מעט חמאה ומטגנים בה את השום הכתוש, מוסיפים מעט מים ואת הפסטה המבושלת.
• מתקנים תיבול עם מלח ופלפל, מוסיפים עירית קצוצה ומגישים.
• ניתן לפזר על הדג מעט גרידת לימון.
בתאבון!

הצהרת נגישות

אחינועם רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתר האינטרנט של לאנשים עם מוגבלויות, ובכך לאפשר למרבית האוכלוסייה לגלוש בקלות ובנוחות באתר.

האתר נבנה בהתאם להוראות הנגישות המופיעות ב –
W3C's Web Content Accessibility Guidelines 2.0, level AA

להלן חלק מהפעולות שבוצעו במסגרת הנגשת אתר האינטרנט:

– אמצעי הניווט וההתמצאות באתר פשוטים ונוחים לשימוש.
– תכני האתר כתובים בשפה פשוטה וברורה ומאורגנים היטב באמצעות כותרות ורשימות.
– מבנה קבוע ואחיד לכלל תתי האתרים והדפים באתר.
– האתר מותאם לצפייה בסוגי הדפדפנים השונים (כמו Chrome, Mozila).
– התאמת האתר לסביבות עבודה ברזולוציות שונות.
– לאובייקטים הגרפיים יש חלופה טקסטואלית (alt).
– האתר מאפשר שינוי גודל הגופן על ידי שימוש במקש CTRL וגלגלת העכבר.
– הקישורים באתר ברורים ומכילים הסבר לאן הם מקשרים.
– אפשרות לשנות את הצבעים באתר באמצעות לחיצה על כפתור הרקע באתר.

סייגים לנגישות

יש לציין כי למרות מאמצנו להנגיש את כלל הדפים באתר, יתכן ויתגלו חלקים באתר שטרם נגישים.
אנו ממשיכים במאמצים לשפר את נגישות האתר כחלק ממחויבותנו לאפשר שימוש בו עבור כלל האוכלוסייה כולל אנשים עם מוגבלויות.

דילוג לתוכן