פוקצ'ה תפוחי אדמה במחבת עם טונה ולימון כבוש

זמן הכנה

30 דקות

זמן כולל

שעתיים ו15 דקות

רמת קושי

בסיסי

מרכיבים

13

מצרכים

425 גרם קמח לבן
75 גרם שבבי תפוחי אדמה
400 גרם מים
10 גרם מלח דק
8 גרם שמרים יבשים
50 גרם שמן זית כרם אחינועם

תוספות

8 כפות שמן זית
200 גרם פאסאטה עגבניות מולטי
2 כפות לימון כבוש
1 קופסה טונה בשמן (אפשר גם במים)
1 פלפל צ'ילי ירוק בינוני
2 גבעולי בצל ירוק פרוס דק
6 ביצים קשות L

אופן הכנה

• בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, המלח, שבבי תפוחי האדמה והשמרים.
• מוסיפים את המים הקרים ולשים במשך 8 דקות.
• מוסיפים את שמן הזית ולשים במשך דקה נוספת.
• מכסים בניילון נצמד ומשאירים בחוץ להתפחה כשעה.
• מוציאים את הבצק מן הקערה אל משטח מקומח ומחלקים את הבצק לארבעה כדורים שווים.
• מעבירים את הכדורים למגש משומן בשמן זית, מורחים כל כדור בשמן ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
• מחממים מראש תנור ל- 200 מעלות,
• זולפים שתי כפות שמן זית במחבת בקוטר 24 ס"מ, פותחים בעדינות את הבצק במחבת, מורחים שתי כפות פסאטה ושמים את המחבת על הכיריים כשלוש דקות ולאחר מכן מעבירים לתנור.
• כשהמאפה יוצא מהתנור מפזרים עליו לימון כבוש, מעט מלח, ביצה קשה, טונה, צ'ילי ובצל פרוסים ומגישים מיד.
בתאבון!

דילוג לתוכן