פילה מוסר בקרם ארטישוק ירושלמי

זמן הכנה

20 דקות

זמן כולל

50 דקות

רמת קושי

בסיסי

מרכיבים

14

מצרכים

לפילה מוסר
פילה מוסר נקי וחתוך לשש מנות של 180 גרם ליחידה
שמן זית כרם אחינועם
100 גרם חמאה
1/2 לימון סחוט למיץ + גרידה

לקרם ארטישוק ירושלמי
1 בצל גדול קצוץ
5 שיני שום חתוך
שקית ארטישוק ירושלמי קפוא (או 12 ארטישוקים בינוניים קלופים)
1 תפוח אדמה בינוני
2 מיכלים שמנת צמחית לבישול
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור טחון

לקישוט
1 חופן אספרגוס
1 כף גרידת לימון

אופן הכנה

מתחילים עם קרם הארטישוק:

• מטגנים את הבצל עד להזהבה יחד עם השום ומערבבים מעט, מוסיפים את הארטישוקים הירושלמים, מכניסים את קוביות תפוח האדמה, מוסיפים שמנת צמחית עד לכיסוי יחד עם מלח גס, ומבשלים עד לריכוך מלא.
• לאחר מכן יש לטחון הכל ביחד עד לקבלת מחית אחידה.
• מחממים מחבת, מוסיפים את המחמאה ואת קרם הארטישוק ומבשלים 30 דקות על אש נמוכה.

הכנת הדג

• צורבים את פרוסות הדג במחבת עם שמן זית, מתחילים עם הצד של העור כלפי מטה, מתבלים במלח ופלפל ואחרי 2-3 דקות הופכים צד.
• מוסיפים מעל מעט גרידת לימון וחצי לימון סחוט וזולפים על הדג, מוציאים את הדג כשמוכן ומכניסים למחבת מעט עלי סיליקורניה (אספרגוס) שייטגנו כ-2 דקות ברוטב.

• כשהפילה מוכן מניחים כף של ארטישוק ירושלמי, מניחים עליו את הדג כשהעור כלפי מעלה, ומעל מקשטים בעלי הסיליקורניה (אספרגוס ים) שטוגנו בעוד מועד ומעל הכל מפזרים גרידת לימון, מיץ לימון ומעט סומק.

בתאבון!

דילוג לתוכן